Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Oponki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2,5 szklanki
jajko 3 szt
cukier 4-5 łyżek
cukier waniliowy 1 opakowanie
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
twaróg 200 gram
aromat cytrynowy kilka kropel

Przepis i sposób przygotowania na: Oponki

Do miski wrzucić wszystkie składniki i wyrabiać ciasto do chwili,aż przestanie się kleić do rąk.Następnie ciasto przełożyć na stolnicę,rozwałkować i wyciąć oponki.Smażyć w głebokim tłuszczu,po usmażeniu posypać cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 06.11.2011 19:34
super
novita26 20.07.2011 07:51
super uwielbiam oponki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak