Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolka szparagowa z kurkami, kiełbasą w sosie pomidorowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa żólta zielo 1 kg
kurek 25 dag
kiełbasa podwawelska 1 szt
koncentra pomidorowy 1 op
cukier 1 łyżeczkę
cebula 1 szt.
kostka warzywna 1 szt.
sól, pieprz do smaku
olej rzepakowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: fasolka szparagowa z kurkami, kiełbasą w sosie pomidorowym

Umytą i oczyszczoną, pokrojoną w 3 cm kawałki fasolkę, zalać wrzątkiem, aby fasolka była lekko przykryta, dodać kostkę warzywną i gotować około 10 minut, dodać oczyszczone kurki i gotować dalsze 10 minut. W między czasie na łyżce oleju rzepakowego usmażyć kiełbasę pokrojoną w kostkę wraz cebulą, nastepnie dodać koncentrat pomidorowy, dodać cukier (jak dla kogoś za kwaśne można dodać więcej) wraz sola i pieprzem i lekko poddusić, wszystko dodać do fasolki z kurkami, dusić jeszcze trochę aż sos zgęstnieje.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawel6 18.07.2011 21:32
Super smacznie przyrządzona!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak