Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Botwinka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

botwinka 4-5 szt
ziemniaki
koper świeży
szczypior
smietana 18% 150 ml
kostka rosołowa 2 szt
ziele angielskie 3 szt
natka pietruszki do smaku
Kwas cytrynowy Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Botwinka

Ziemniaki obrać,pokroić w kostkę i wrzucić do garnka.Całość zalać wodą,dodać kostki rosołowe, przyprawy i wstawić na ogień.Gdy ziemniaki będą miękkie dodać pokrojoną botwinkę,koper i pietruszkę.Po kilku minutach dodać kwasek cytrynowy wg uznania.Gdy wszystkie składniki będą miękkie zupę zabielić śmietaną i całość jeszcze raz zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 27.05.2012 22:28
jutro robie obowiazkowo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak