Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowe risotto w kapeluszu

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 10 dag
papryka czerwona 1/2 szt
cebula 1 szt
szczypiorek usiekany 1/2 pęczka
kostka rosołowa 1 szt
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
sól
oliwa
papryka mielona
pieczarki 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowe risotto w kapeluszu

Pieczarki myjemy i obieramy ze skórki.
Z 4 sztuk odcinamy nóżki i wydrążamy środek- tak by pozostały tylko puste kapelusze- posypujemy je Kucharkiem i pieprzem od środka, a z zewnętrznej strony smarujemy oliwą i posypujemy papryką mieloną. Resztę pieczarek kroimy.
Ryż gotujemy na sypko- odcedzamy.
Na rozgrzaną patelnię z oliwą wrzucamy pokrojoną cebulę, paprykę i pieczarki- smażymy- dodajemy kostkę rosołową i chwilkę dusimy.
Warzywa mieszamy z ryżem i posiekanym szczypiorkiem.
Kolorowym risotto wypełniamy pieczarkowe kapelusze.
Zapiekamy około 10-12 minut w piekarniku- w temperaturze 200 stopni lub grillujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 12.01.2013 16:17
fajnie wygląda
rjustysia 03.12.2011 10:41
Pięknie podane :)
przejs 21.11.2011 19:45
masz ty te pomysły ;)
zdzislawa2 22.10.2011 16:43
świetne
kate.500 09.10.2011 22:34
wyglada kapitalnie
magical66 31.08.2011 20:38
pycha
Natalia/tubisiek 09.08.2011 09:11
pięknie podane!!
Krystyna32 20.07.2011 20:13
fajne
pawel6 18.07.2011 21:32
Rewelacyjnie się prezentują:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak