Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z papryką i serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 6 szt
bulion drobiowy 1 szkl
ser plaśniowy 10 dag
mąka 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
papryka 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z papryką i serem

Każy kotlet rozbić i oprószyć solą i pieprzem. Oczyszczone papryki pokroić w paski, a ser w kostkę. Na każdym płacie mięsa, ułożyć po 3 słupki każdej papryki i kawałek sera. Następnie każdy płat mięsa zwinąć ciasno w roladkę, spiąć i oprószyć mąką. Roladki zrumienić na rozgrzanym oleju i przełozyć do garnka. Na patelnię(na której zmażylismy roladki) wlać bulion, wymieszać i powstałym sosem zalać mięso. Dusić na wolnym ogniu przez 30 min. Podawać na ciepło z frytkami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 16.09.2012 18:32
zapowiada sie pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak