Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka mięsno- ryżowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka 6 szt
mielonka indycza 40 dag
ryż 30 dag
kostki rosołowe 2 szt
sos napoli w proszku
Kucharek przyprawa do potraw
sól
pieprz
papryka mielona
chili
przecier pomidorowy 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka mięsno- ryżowa

Z papryki odkrawamy wierzch z ogonkiem- oczyszczamy z gniazd nasiennych.
Ryż gotujemy- odcedzamy i mieszamy z mięsem mielonym- przyprawiamy.
Faszerujemy papryki.
Do garnka wlewamy około litr wody- rozpuszczamy kostki rosołowe.
Układamy ciasno na dnie papryki i gotujemy.
Na koniec wyciągamy papryki, a do bulionu wlewamy przecier pomidorowy- gotujemy kilka minut i zagęszczamy sosem Napoli w proszku ( wystarczy połowa opakowania)- przyprawiamy do smaku.
Papryki wkładamy do sosu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 31.08.2012 09:15
pyszne danie
Mariusz10 11.05.2012 16:50
fajna
olkaaa 06.05.2012 13:35
lubię
manaika 11.02.2012 13:11
super!
jasiek 15.12.2011 23:59
smaczne
pacpaw 23.11.2011 21:34
normalnie czuje jej smak jak widzę takie zdjęcia
Iwona45 06.11.2011 13:43
super
kuklik 01.11.2011 07:10
mniam
zdzislawa2 15.10.2011 15:30
świetne
Justa32 13.10.2011 09:56
mniam mniam!!!
Ewa111 10.09.2011 12:47
bardzo lubię faszerowaną paprykę
Natalia40 10.08.2011 09:44
mniaaaam
kanu83 10.08.2011 09:23
extra
Angelika10 08.08.2011 22:12
Papryki super mniam mniam... .
Krystyna32 19.07.2011 08:44
super
pawel6 18.07.2011 21:33
Bardzo smaczne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak