Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki drobiowo-warzywne

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 1 szt
sól do smaku
ocet balsamiczny 1-2 łyżki
oliwa 2-3 łyżki
cukinia 1 szt
pieczarki 300 g
papryka czerwona po 1 szt
papryka żółta po 1 szt
indyk 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki drobiowo-warzywne

Mięso i warzywa umyć, pokroić w dużą kostkę. Mięso posypać solą i pieprzem ziołowym, ewentualnie innymi przyprawami ulubionymi (np. gyros - kebab, do grilla, itp.) Warzywa wymieszać w misce z oliwą, octem i przyprawami. Można mięso i warzywa wstawić do lodówki na jakiś czas (można nawet całą noc marynować) lub też od razu nadziewać na patyczki do szaszłyków - na przemian mięso i warzywa. Piec w piekarniku ok. 30 - 40 min. w 180 stopniach C lub na grillu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam12 13.09.2011 15:04
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak