Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Arbuzowy zawrót głowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier kilka łyżek
mąka ziemniaczana 1-2 łyżki
śmietana kremowa 30% 200 ml
cukier puder 2-3 łyżki
arbuz

Przepis i sposób przygotowania na: Arbuzowy zawrót głowy

1/4 arbuza zostawiamy, a resztę kroimy na kawałki i wrzucamy do garnuszka- dodajemy cukier i gotujemy na małym ogniu- po kilku minutach dodajemy mąkę ziemniaczaną- mieszamy i znów chwilkę gotujemy.
Masę wykładamy do pucharków- schładzamy.
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno- nakładamy drugą warstwę do pucharków.
Na wierzch kładziemy kawałki surowego arbuza.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 03.10.2013 10:49
fajny ten ,,zawrót" :-)
tomosatomos 07.04.2012 18:29
fajne
Karmel 17.02.2012 16:21
smaczne
joanna77 17.02.2012 16:12
mniam
iga2 08.11.2011 17:05
rewelacja
AgaS10 03.10.2011 09:02
orzeźwiający deserek:)
Ewelina38 29.09.2011 12:57
przepysznie wygląda
magical66 17.09.2011 16:30
świetny przepis
Marzena34 23.08.2011 08:34
bardzo efektowne
Patrycja33 08.08.2011 12:53
bardzo ładnie wygląda
Teresa19 24.07.2011 08:35
piękny
misia53 22.07.2011 23:10
super deserek
barbara11561 22.07.2011 08:02
rewelacyjnie wygląda,a jeszcze lepiej na pewno smakuje:)
Natalia40 21.07.2011 15:36
rewelka
agnieszka137 18.07.2011 23:28
wyśmienity!!!
Krystyna32 18.07.2011 19:10
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak