Wołowina z goździkami

Wołowina z goździkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięsa wołowego bez kości (udziec, łopatka)

    70 dag
  • słoniny

    10 dag
  • czosnku

    2 ząbki
  • goździków Prymat

    6 szt
  • czerwonego wina

    1 szklanka
  • pomidorów

    50 dag
  • majeranku Prymat

    2 łyżki
  • cebula

    1 szt
  • olej

    2 łyżki
  • pieprz czarny mielony

    1 szczypta
  • sól

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso naszpikować paskami słoniny, natrzeć solą oraz pieprzem i obsmażyć ze wszystkich stron na oleju. Dodać pokrojoną cebulę, czosnek, goździki, przyprawy i jeszcze chwilę smażyć. Przełożyć do garnka, podlać winem i dusić 30 min. Następnie dodać pokrojone pomidory i dusić pod przykryciem na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie. Mięso pokroić na plastry, sos przetrzeć przez sito. Podawać z kładzionymi kluskami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (20)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mirecka12

04.02.2014 14:11
bardzo ciekawe połączenie, na pewno wypróbuję przepis

Tika4444

29.03.2012 18:30
pięknie wygląda

Tika4444

29.03.2012 18:30
pięknie wygląda

Tika4444

29.03.2012 18:30
pięknie wygląda

monikaaa1

22.08.2011 20:41
Pewnie smaczne

marcia71

15.06.2011 15:43
apetyczne

Rique

26.04.2011 22:47
musi miec ciekawy aromat:)

Bart

25.03.2011 23:52
bardzo aromatyczne

marcia71

07.03.2011 11:30
wygląda apetycznie

Agnik

02.03.2011 11:44
Zrobie ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat