Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

budyn waniliowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 2% ,50 l
mąka pszenna 1 łyżka
cukier 1 łyżka
cukier waniliowy 1 szt
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: budyn waniliowy

połowę mleka zagotować reszte mleka wymnieszać z żółtkiem, cukrem i cukrem waniliowym oraz z mąką. Do gotującego mleka wlac miksturę mieszac i gotować 3 min. na małym ogniu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 06.07.2011 10:33
pyszne
iwona332 04.02.2011 00:08
super
anja3107 17.08.2010 16:16
mniam
alaaa 16.08.2010 18:55
budyń pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak