Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem warzywna

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 3 szt
pietruszka 2 szt
seler 1 szt
por (biała część) 1 szt
cebula 1 szt
ziemniaki 2 szt
koperek 0,5 pęczka
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion warzywny 6 szklanek
ser topiony 1 (śmietankowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem warzywna

Wszystkie warzywa obieramy, oczyszczamy, opłukujemy i kroimy w talarki. Wrzucamy do goracego bulionu i gotujemy na małym ogniu do miękkości ok. 40 min.Na koniec kilka łyżek gorącego bulionu mieszamy z serkiem topionym i dodajemy do zupy, podgrzewamy i mieszamy tak długo aż ser dokładnie sie rozpuści. Zupę zestawiamy z ognia i miksujemy na krem, doprawiamy do smaku. Przed podaniem ponownie podgrzewamy, przelewamy na talerze i posypujemy posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 08.02.2014 15:32
Na pewno by mi smakowała :)
Margo1 11.03.2013 08:06
chyba takiej nie robiłam
Izabela/bella81 22.07.2011 08:58
świetna:)
Krystyna32 18.07.2011 19:18
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak