Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

risotto z morskiej ryby

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety z morskiej ryby 1/2 kg
ocet 1 łyżka
ryż 2 torebki ok 150 gram
przecier pomidorowy 4 łyżki
marchewka
pietruszka
seler kawałek
por
cebula 2 szt
olej 1/2 szklanki
sól
pieprz
cukier
natka pietruszki 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: risotto z morskiej ryby

Filety rozmrażamy skrapiamy je octem i lekko solimy i kroimy na niewielkie porcje a następnie odstawiamy na 30 min,następnie obtaczamy w bułce tartej i zarumieniamy na połowie oleju.Warzywa obieramy myjemy i kroimy w paski i podduszamy na 2 łyżkach oleju i solimy.Ryż gotujemy odsączamy i wysypujemy z torebek dodajemy przecier pomidorowy,uduszone warzywa oraz usmażone porcje ryby,doprawiamy solą pieprzem ,papryką i cukrem i lekko mieszamy.Przekładamy do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego wygładzamy powierzchnię i zapiekamy 20 min.Przed podaniem posypujemy natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 04.10.2011 13:32
pycha
anemon 18.07.2011 07:06
Fajna propozycja.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak