Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grillowany pstrąg z boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg świeży 3 szt.
oliwa
sól
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
sałata lodowa
boczek wędzony 6-9 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: grillowany pstrąg z boczkiem

pstrągi oczyścić umyć i osuszyć,natrzeć solą,pieprzem cytrynowym najlepiej świeżo zmielonym i przyprawą do ryb z wewnątrz i na zewnątrz polać oliwą i odstawić w chłodne miejsce na ok.godzinę po czym na każdego pstrąga zawinąć po 2-3 plastry wędzonego boczku zawinąć w folię aluminiową i układać na grillu upiec po ok.10-15min.z każdej strony,podawać z sałatą lodową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 24.01.2014 10:07
bardzo dobra
Łukasz15 07.11.2013 11:10
Pyszna rybka
joanna77 19.07.2011 20:15
ja tez taką lubię!
Robert10 19.07.2011 19:25
pyszniutka taka rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak