Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filipińskie ciastka ryżowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka ryżowa 2 szklanki
jajko 2 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mleko 1,5 szklanki
cukier 1 szklanka
margaryna 0,5 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Filipińskie ciastka ryżowe

W misce wymieszać mąkę, cukier i proszek do pieczenia. W drugiej misce połączyć jajka, mleko i roztopioną margarynę. Połączyć dokładnie z mąką. Ciasto wlewać do natłuszczonych foremek lub kokilek. Ułożyć foremki na brytwannie. Do brytfanny wlać gotującą się wodę do połowy ich wysokości. Włożyć do piekarnika rozgrzanego do 170 C na około 30 minut. W miedzy czasie dolewać wodę. Ciastka zostawić w foremkach do ostygnięcia.
Smacznego!!!

--> ciastka można przygotować w formie do muffinek

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 29.04.2012 21:00
lubię takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak