Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż w czekoladzie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada mleczna
odrobina masła
wiórki kokosowe
ryż preparowany

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż w czekoladzie

Czekoladę rozpuścić z masłem w kąpieli wodnej. Ryż wysypać do płaskiego naczynia np. blachy o niewielkich rozmiarach lub formy prostokątnej na wzór tortownicy. Ryż posypać wiórkami kokosowymi, a na sam wierzch ostrożnie wylać czekoladę. Przygładzić i wstawić do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc. Następnego dnia wyjąć i pokroić w kwadraty lub prostokąty tworząc małe batoniki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 19.03.2012 18:48
super pomysł
Adam12 29.10.2011 14:35
,mmmm palce lizac

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak