Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona golonka w piwie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

golonki 2 kg
piwo 2 szklanki
smalec 4 łyżki
cebula czerwona 3 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona golonka w piwie

Golonki oczyścić,dokładnie umyć i osuszyć.Poprzecinać skórkę w grubą kostkę.Ziarenka jałowca utłuc.Golonki natrzeć dokładnie jałowcem,solą,pieprzem i majerankiem.Pozostawić w lodówce na kilka godzin.Cebulę obrać i pokroić w plasterki.Golonki podsmażyć na rozgrzanym smalcu i dodać cebulę.Chwilkę dusić.Przełożyć do formy do pieczenia.Piec w temperaturze 200C około godziny.Podczas pieczenia kilka razy polewać piwem golonki.Po godzinie piec jeszcze 20 minut w większej temperaturze-około 250C.Podawać z ulubioną sałatką.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona45 31.07.2011 13:56
super
Krystyna32 18.07.2011 19:13
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak