Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z mrożonymi truskawkami

2.0
(4)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
cukier 1 szklanka
mąka 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mrożone truskawki 1 kilogram
cukier do truskawek 1 szklanka
galaretka truskawkowa 2 sztuki
mleko 1/2 litra
margaryna 250 gramów
kolorowa posypka
budyń śmietankowy 2 opakowania

Porada

Tortownica 30 cm.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z mrożonymi truskawkami

Białka ubić. Następnie dodać cukier, żółtka, a na koniec wymieszać z mąką zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Piec około 40 minut w temperaturze 160-180 stopni. Pozostawić do wystygnięcia.

Rozmrożone truskawki włożyć do garnka i zagotować z cukrem. Dodać galaretki, wymieszać i zagotować. Pozostawić do ostudzenia.

Budynie ugotować na mleku, a ostudzone zmiksować z margaryną.

Na biszkopt wyłożyć połowę masy budyniowej, na to truskawkową, przykryć pozostałą masą budyniową, posypać posypką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renia1 27.09.2011 16:28
ale fajniusie
Izabela28 02.08.2011 14:22
smaczne to ciasto; bardzo smakowicie się prezentuje na zdjęciu:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak