Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony z schabem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki młode 6 szt
marchewka 4 szt
schab bez kości 4 plastry
ziemniaki młode 1 talerz
natka pietruszki
Kucharek SMAK WIOSNY 1 łyżka
ocet 10 % 1 łyżka
mąka 2 łyżki
woda zimna 250 ml
śmietana 2 łyżki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony z schabem

Plastry schabu gotujemy w 1,5 litra wody. Buraki obieramy i kroimy w drobną kostkę . Ja mając buraki z własnego ogrodu, wkroiłam również około 10 cm łodyg z buraków. Ziemniaki pokroić w kostkę. Marchewkę w plastry.
Ziemniaków powinien być kopiasty głęboki talerz.
Do gotującego się schabu wrzucamy marchewkę i buraki z łodygami. Dodajemy kolejno ziemniaki i gotujemy do ich miękkości. Schab po ugotowaniu wyciągamy i kroimy w podłużne, cienkie paski. Wrzucamy z powrotem do zupy. Zakwaszamy ją octem. Doprawiamy do smaku. Zagęszczamy mąką rozrobioną ze śmietaną i wodą . Wrzucamy pokrojoną drobno natkę pietruszki. Pyszna zupka dla domowników.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

manaika 30.06.2012 20:43
super
olkaaa 20.02.2012 07:32
lubię
ben-ka 25.12.2011 09:50
pożywny barszczyk.
Tika4444 10.08.2011 08:54
super zupka
IlonaAlbertos 22.07.2011 23:12
Apetyczny
Iwusia 21.07.2011 21:51
lubię barszczyk
edyta44 21.07.2011 12:54
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak