Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bulion mięsny

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 300 ml
chude mięso 10 dag
włoszczyzna 3 dag
sól 1 g
jajko 1 żółtko

Przepis i sposób przygotowania na: bulion mięsny

oczyść włoszczyznę oraz pokrój mięso. nastepnie włóż je do naczynia z zimna wodą. gotuj powoli do odparowania połowy płynu. po ugotowaniu odcedź wywar, dodaj sół oraz jajko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak