Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 3 łyżki
cebula 2 szt
gałka muszkatołowa
imbir
sól i pieprz
Goździki całe Prymat 3 szt
cukier
chleb żytni 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa

Obraną cebulę pokroić w plastry.
Usmażyć na złoto na 2 łyżkach masła.
Chleb pokroić w kostkę i zrumienić na pozostałym maśle.
Cebulę i chleb zalać 1 litrem wody, dodać goździki i gotować 30 minut.
Przetrzeć przez sito, doprawić gałką, imbirem, solą, pieprzem i cukrem.
Podgrzać i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak