Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z jajkiem i bekonem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sałata lodowa
jajko 3
olej
musztardy 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z jajkiem i bekonem

Jajka ugotować na twardo. Pokroić na ćwiartki. Sałatę porwać do miski (najlepiej drewnianej). Na patelni rozgrzać olej i nożycami kuchennymi pociąć plastry bekonu i smażyć dopóki bekon nie stanie się chrupki. Następnie bekon wyłożyć na sałatę. Olej odlać z patelni do szklanki, dodać musztardę, sól i pieprz i dokładnie wymieszać. Otrzymaną konsystencją polać sałatę z bekonem i delikatnie wymieszać. Na wierzch ułożyć ćwiartki jajek. Przechowywać w lodówce. Można jeść również w formie kanapek, wkładając sałatkę między dwie kromki chleba.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 20.07.2011 21:46
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak