Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łatwe racuchy z jabłkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kefir 2 szkl
mąka 2 szkl
jajko 2 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jabłka 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Łatwe racuchy z jabłkami

Wsypać do miski mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Następnie wlać kefir, dodać żółtka i wszystko razem delikatnie ale dokładnie wymieszać. Na koniec dodać białka ubite na sztywną pianę i ponownie wymieszać. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.
Jabłka obrać, pokroić w cienkie plasterki, wrzucić do ciasta i wymieszać.
Na patelni rozgrzać tłuszcz i kłaść łyżką niewielkie porcje przygotowanej masy.
Racuchy smażyć na średnim ogniu, z obu stron na złoty kolor.
Podawać posypane cukrem pudrem lub ozdobione ubitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 05.02.2014 20:31
mniam mniam
Krystyna32 14.12.2013 18:10
bardzo lubię
JOANNA16 22.06.2013 13:21
pycha takie racuszki
Iwusia 16.06.2013 23:28
pychotki :)
Jodaj 06.02.2013 15:20
pyszne :)
babi17 13.12.2012 11:29
muszę zrobić
AURELKA 21.08.2012 21:11
uwiwlbiam
zdzislawa2 02.12.2011 13:59
moje ulubione :)
mic 11.10.2011 18:06
pyszne i prawda,że latwe
pawel6 17.07.2011 18:22
Pyszne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak