Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone pomidory koktajlowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidorów koktajlowych 500g
oliwy 2 łyżki
soli 1 łyżeczka
suszonego tymianku 1 łyżeczka
cukru 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone pomidory koktajlowe

Piekarnik nastawić na wysoką temperaturę. Pomidory przekroić na pół i ułożyć je w naczyniu żaroodpornym nacięciem do góry. Posypać je solą, cukrem, tymiankiem i polać oliwą. Naczynie z pomidorami włożyć do piekarnika i natychmiast piekarnik wyłączyć. Pomidory pozostawić na noc w piekarniku lub na 1 dzień bez otwierania piekarnika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak