Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z sosem szpinakowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

świeży szpinak 20 dag
masło 3 łyżki
cebula 1 szt
cukinia 50 dag
posiekany szczypiorek 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
makaron penne 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z sosem szpinakowym

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odsączamy.Szpinak opłukujemy, blanszujemy, odcedzamy, podduszamy na łyżce masła, doprawiamy do smaku i miksujemy. Cebulę obieramy, kroimy w krążki i rumienimy na pozostałym maśle. Cukinię kroimy w plasterki, podsmażamy z cebulą przez ok. 5 min, dodajemy szpinak, doprawiamy do smaku. Porcje makaronu rozkładamy na talerze, polewamy przygotowanym sosem i posypujemy szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak