Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos szczypiorkowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szczypiorek 1 pęczek
śmietana 1/4 l
musztarda 1 łyżka
sól do smaku
cukier do smaku
sok z cytryny do smaku
jajko 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sos szczypiorkowy

Szczypiorek bardzo drobno pokroić. Z ugotowanych jajek wyjąć żółtka, wyłożyć do miseczki, a białka drobno posiekać. Do żółtek dodać musztardę, zmiksować lub utrzeć. Dodawać małymi porcjami śmietanę, ucierać. Na końcu dodać sok z cytryny, sól i odrobinę pieprzu, wsypać szczypiorek. Sos szczypiorkowy wymieszać z posiekanymi białkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 29.04.2013 07:06
Świetny sosik :)
Bernadeta1 16.02.2013 01:23
smaczny
LuKaSz4761 25.03.2012 09:48
ciekawy sos przepis super
LuKaSz4761 25.03.2012 09:48
ciekawy sos przepis super
Kaja35 07.03.2012 09:51
extra
Emilia22 17.07.2011 09:46
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak