Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ze świeżymi grzybami leśnymi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 10 szt
woda 1,5 l
cebula 1 szt
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
masło 4 łyżki
śmietana 0,5 szklanki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
koperek 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
borowiki 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ze świeżymi grzybami leśnymi

Grzyby oczyszczamy i myjemy, trzonki odcinamy, siekamy i smażymy na części masła. Warzywa kroimy i smażymy oddzielnie.Kapelusze grzybów kroimy na kawałki, sparzamy, przekładamy na sito a kiedy całkowicie ociekną przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy ok. 45 min.Następnie wkładamy pokrojone w kostkę ziemniaki i usmażone trzonki grzybów, marchewkę, pietruszkę i cebulę.Zupę solimy i pieprzymy do smaku, dodajemy liść laurowy i śmietanę. Gotową rozlewamy na talerze i posypujemy posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 11.10.2013 14:16
smaczna zupka :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak