Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Majonez domowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej słonecznikowy 1 szklanka
żółtko jajek 2 sztuki
sól do smaku
cukier do smaku
cytryna 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Majonez domowy

Żółtka utrzeć z odrobiną soli, powoli dodać pół szklanki oleju nadal ucierając. Gdy powstanie jednolita masa, powoli dodać resztę oleju i sok z połówki cytryny. Doprawić do smaku solą i cukrem. Ważne żeby przed przygotowaniem wszystkie składniki miały temp. pokojową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna138 01.01.2012 18:46
super
Motorek 18.12.2011 10:49
pycha
eduszo
eduszo 17.07.2011 15:39
Nie ma to jak majonez domowy.
Margo1 17.07.2011 14:20
domowy ma ciekawy smak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak