Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogale drożdżowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki 1/2 kg
cukru 15 dkg
marmolada
drożdży 2 dkg
jajko 1-2
mleko 1/4 litra
tłuszcz 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Rogale drożdżowe

Z podanych składników wyrobić ciasto drożdżowe, a gdy podrośnie, rozwałkować na grubość 1,5 cm i pokroić na trójkąty. Następnie nakładać przy brzegu trójkąta marmoladę i zwijać je formując rogaliki. Układać rogaliki na blasze posmarowanej tłuszczem, a gdy podrosną - posmarować roztrzepanym jajkiem i piec 20-30 minut. Po upieczeniu można także polukrować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Norgiusz 15.11.2011 08:11
fajny przepis
Adam12 17.09.2011 14:25
dobre
maciek7 10.09.2011 14:51
pycha
Ania67 03.08.2011 08:40
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak