Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka marcepanowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

migdałów słodkich 30 dkg
migdałów gorzkich 5 dkg
cukru 80 dkg
jajko 2-3

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka marcepanowe

Migdały sparzone przepuścić przez maszynkę i zmieszać z białkami. W czasie mielenia dodawać cukier. Zmieloną masę wyłożyć na stolnicę, posypać cukier i rozwałkować na placek grubości 2-3 cm. Wycinać ciastka dowolnego kształtu. Układać na blasze wyłożonej pergaminem i piec do momentu aż osiągnął kolor złoty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Danuta_Prorok 24.07.2011 10:33
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak