Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z groszku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek 30 g
kasza 30 g
cebula 1 szt
groszek konserwowy 125 g
włoszczyzna
wywar z mięsa 1 i 1/20 l
sól i pieprz
ziemniak 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z groszku

Groszek wsypać do rondla, wlać wodę, doprowadzić do wrzenia.
Cebulę obrać, posiekać.
Włoszczyznę obrać zetrzeć na tarce.
Ziemniaka obrać pokroić w kostkę razem z boczkiem.
Wszystkie składniki dodać do groszku, razem z kaszą solą i pieprzem..
Gotować na małym ogniu.
Podawać z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak