Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cynadry w winie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa 40 g
rosół z kostki 0,5 szkl
mąka 25 g
sól i pieprz
pieczarki ugotowane 200 pokrojone
nerki wieprzowe 0,5 kg
natka pietruszki 1 łyżka
wino 1 (madera)

Przepis i sposób przygotowania na: Cynadry w winie

Cynadry zalać wrzącą wodą, obgotować, odcedzić i pokroić w poprzek na talarki.
Na oliwie usmażyć pieczarki z cynadrami.
Oprószyć je mąką i na wolnym ogniu smażyć 2 minuty.
Podlać winem i rosołem, gotować 4 minuty, dodać przyprawy i natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak