Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 0,5 kg
cebule drobno pokrojone 3 szt
pomidory pokrojone 8 szt
kalmary pokrojone drobno 1 kg
wino białe wytrawne 1 szkl
sól i pieprz
olej
natka pietruszki 1 pęczek
ser owczy 300 (stary)

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto

Cebulę podsmażyć na tłuszczu, dodać pomidory, dusić.
Dodać kalmary, sól i pieprz.
Dusić dolewając białe wytrawne wino.
Do miękkich kalmarów dodać ryż, podlać wodą i gotować na wolnym ogniu, aż ryż będzie miękki a woda odparuje.
Gotową potrawę posypać serem i natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 08.02.2012 09:42
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak