Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z bazyli

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

oliwa 1/3 szklanki
bazylia 2 pęczki
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z bazyli

Do malaksera wlej około 1/3 szlanki oliwy.Wrzuć umyte i dokładnie osuszone listki bazyli orza obrany czosnek.Miksuj kilka minut.Dopraw solą.Otrzymany sos przełóż do wyparzonych i osuszonych słoików,szczelnie zamknij.Trzymaj w lodówce.Smak pasty możesz zmienić dodajac(tuz przed użyciem)posiekane drobno oliwki,migdały,chili czy starty parmezan.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 12.03.2014 08:46
pyszne połączenie
cooleczka 11.07.2013 13:54
fajny przepis
ONY_za_kare 07.03.2013 09:27
super pasta!
Iwusia 17.02.2013 23:17
smaczna
dianix 03.05.2012 15:49
smaku sobie nie wyobrazm
Dorota59 02.05.2012 15:45
nie jadłam takiej
mic 08.04.2012 20:56
pasty mnie interesują
Wafelek2601 04.02.2012 14:05
ekstra
SylwiaMagdaSabin 18.11.2011 13:04
hm ciekawe jak smakuje
SylwiaMagdaSabin 18.11.2011 13:04
hm ciekawe jak smakuje
mirosława4 03.09.2011 23:26
ciekawe
Dawid12 29.08.2011 22:17
ciekawe
Natalia40 15.08.2011 14:04
pyszna
kanu83 15.08.2011 13:37
fajna
RenataZ-et 30.07.2011 23:31
proste i pyszne
RenataZ-et 30.07.2011 23:31
proste i pyszne
Ania67 27.07.2011 09:02
uwielbiam
eduszo
eduszo 20.07.2011 18:54
Chyba musi fajnie smakowac.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak