Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

torcikwinogronowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 6 łyżek
mąka 6 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
winogrona kilkanaście sztuk
budyń śmietankowy 1
mleko 2 szklanki
masa
galaretka agrestowa

Przepis i sposób przygotowania na: torcikwinogronowy

Upiec biszkopt z podanych wyżej składników. Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wrzątku. Winogrona wypestkować. Budyń rozpuścić w ¼ szklanki zimnego mleka a resztę zagotować następnie wlać go gorącego mleka proszek budyniowy. Zagotować i ostudzić. Powstałą masę wyłożyć na wystudzony biszkopt. Wyłożyć winogrona i zalać galaretką. Wstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 21.08.2012 21:38
pycha
anulka69 15.03.2012 10:35
ale super
kasiurek 30.07.2010 13:45
pyszności:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak