torcikwinogronowy

torcikwinogronowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    6 łyżek
  • mąka

    6 łyżek
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • winogrona

    kilkanaście sztuk
  • budyń śmietankowy

    1
  • mleko

    2 szklanki
  • masa

  • galaretka agrestowa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Upiec biszkopt z podanych wyżej składników. Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wrzątku. Winogrona wypestkować. Budyń rozpuścić w ¼ szklanki zimnego mleka a resztę zagotować następnie wlać go gorącego mleka proszek budyniowy. Zagotować i ostudzić. Powstałą masę wyłożyć na wystudzony biszkopt. Wyłożyć winogrona i zalać galaretką. Wstawić do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

tomek18

21.08.2012 21:38
pycha

anulka69

15.03.2012 10:35
ale super

kasiurek

30.07.2010 13:45
pyszności:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat