Polędwiczki w musztardzie

Polędwiczki w musztardzie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwicy wieprzowej o długości 13-15 cm

    2 kawałki
  • bułka

    1 duża
  • masła

    3 łyżki
  • cebula

    1 mała
  • sól

    pieprz, majeranek,
  • musztarda

    do posmarowania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Polędwiczki umyć, osuszyć i obsmażyć ze wszystkich stron na części masła na rozgrzanej patelni. Odstawić do przestygnięcia. Następnie natrzeć dość obficie solą pieprzem i majerankiem. Zawinąć w folie i odstawić na co najmniej 1 godzinę do lodówki. Bułkę okroić ze skórki środek pokroić w drobną kosteczkę. Na patelni rozgrzać resztę masła i wrzucić pokrojoną bułkę. Do bułki dodać trochę drobno pokrojonej cebuli. Chwilę smażyć, by bułka zmiękła. Zdjąć z ognia (bułka musi być nawilżona a nie zrumieniona). Polędwiczki po wierzchu i bokach posmarować musztardą. Oblepić przesmażoną bułką. Przełożyć polędwiczki do żaroodpornego naczynia i zapiekać ok 30 minut bez przykrycia. Sprawdzać, by bułka się nie przypaliła.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

FAFIK

11.05.2011 22:32
Piękne i smaczne

katarzynka455

22.09.2010 08:54
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat