Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka warzywna do słoika

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 1,5 kg
pomidory 1 kg
marchewka 1 kg
kapusta biała 1 kg
cebula 1 kg
ocet 1 szkl
cukier 1 szkl
olej 2 szkl
sól 4 łyżeczki
ziele angielskie do smaku
pieprz do smaku
ziele angielskie do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka warzywna do słoika

1. Marchewki obieramy i myjemy. Gotujemy ok 10 min. Odcedzamy. Pomidory sparzamy i obieramy. Paprykę myjemy i osuszamy. Usuwamy gniazda nasienne. Z kapusty usuwamy zewnętrzne liście. Cebulę obieramy. Warzywa kroimy w paski.
2. Składniki (oprócz pomidorów i oleju) gotujemy 25 min na małym ogniu. Następnie dodajemy pomidory i olej. Gotujemy jeszcze 5 min.
3. Sałatkę przekładamy do słoików i mocno zakręcamy. Pasteryzujemy 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 25.02.2014 12:44
Świetny przepis
[email protected] 06.03.2013 10:46
na pewno skorzystam z tego przepisu dziękuje
usmiech 09.05.2012 08:44
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak