Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane cebulki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewki 3 sztuki
Zalewa:
szalotka 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane cebulki

Zalewa:
4 szklanki wody
nieco mniej niż 0,5 szklanki octu 10%
4 ziela angielskie
2 liścia laurowe
5 łyżek cukru
szczypta gorczycy

Cebulki i marchewki obieramy. Marchewkę kroimy w cienkie talarki. Do 4 słoików (objętość ok 300ml) wkładamy po 5-6 kawałków marchewki, cebulkę i ponownie kilka plastrów marchewki. Wodę gotujemy z octem i wszystkimi przyprawami. Letnią zalewę przelewamy do słoików i do każdego z nich wkładamy po kilka ziarenek gorczycy, jednym zielu angielskim i po pół listka laurowego. Zakręcamy, a następnie na wolnym ogniu pasteryzujemy 30 – 35 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 06.09.2013 21:16
świetny pomysł nie tylko na domowe warzywa, ale ja chętnie podarowałabym takie słoiczki w prezencie :)
miszelka 07.01.2013 11:36
super
zuzanna_z 02.06.2012 11:57
fajne
edi 25.03.2012 17:13
baardzo lubie
Zoso 13.11.2011 09:28
smaczny dodatek
Elżbieta17 13.09.2011 11:03
Muszę wypróbować:)
mala2021 29.08.2011 12:58
bardzo dobre
maryśka 18.08.2011 11:48
świetne
MAR3STA 30.07.2011 00:57
fajny pomysł, trzeba wykorzystać;)
Faustyna 20.07.2011 14:11
Świetny pomysł! Chętnie wypróbuję!
iwa643 19.07.2011 07:48
super
agnieszka137 16.07.2011 23:56
świetne i przepis super
Henryka2 16.07.2011 22:24
Pyszny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak