Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe bułki

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
sól 3 łyżeczki
cukier 1 łyżka
drożdże świeże 100 g
oliwa 8 łyżek
woda letnia 600 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe bułki

Drożdże rozrobić z cukrem i wodą.
Dodać mąkę, sól, cukier i olej i wyrobić na gładkie ciasto.
Przykryć ściereczką o odstawić do wyrośnięcia.
Ciasto ponownie chwilę wyrobić i formować kulki.
Bułeczki układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Odczekać 15 minut aby bułki podrosły.
Piec w temperaturze 180 stopni około 25-30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marcinkemp 16.03.2013 18:01
Ile zrobiłaś bułeczek z tego przepisu i w czym je piekłaś?
cukiereczek 29.12.2011 17:34
wspaniałe
pigila
pigila 05.10.2011 15:52
super
Pola5 07.07.2011 23:24
może spróbuję na niedzielne śniadanie?
Jolanta40 17.02.2011 09:12
świetne
matii6 22.10.2010 15:45
fajnie wyszły,,
wedith1 10.09.2010 07:03
Zrobię takie domowe bułeczki!
Justyna223 16.07.2010 20:19
bułeczki są naprawdę pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak