Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ekspresowy kurczak

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 500 g
sos sojowo grzybowy 2 łyżki
pieprz, sól do smaku
pieczarki 300 g
mąka do obtaczania

Przepis i sposób przygotowania na: Ekspresowy kurczak

Piersi umyć, osuszyć, pokroić w dość grube paski. Skropić sosem sojowo - grzybowym, popieprzyć, odstawić na 10 minut. W międzyczasie oczyścić pieczarki i pokroić w plasterki. Rozgrzać oliwę, każdy kawałek mięsa obtoczyć w mące i smażyć aż mięsko się ładnie przyrumieni z każdej strony. Wrzucić pokrojone pieczarki i smażyć mieszając razem z mięsem co jakiś czas mieszając. Usmażone mięso i pieczarki delikatnie dosolić do smaku. Podawać z ryżem lub pieczonymi ziemniakami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzencia2007 10.09.2013 11:40
super, chętnie wyprobuję przepis
cukiereczek 03.01.2012 08:31
super
Ela15 13.11.2011 20:13
bardzo fajny przepis
Kate131 30.06.2011 08:34
pycha
ewelina/bunia 17.11.2010 10:02
dobre
danusia19671 23.10.2010 20:14
Pięknie wygląda
buksiak12 30.08.2010 10:39
uwielbiam dania z kurczakiem
Dorota71 30.08.2010 10:01
mniam mniam super przepis
Emilia22 30.08.2010 09:38
i niezle się prezentuje
Emilia22 30.08.2010 09:38
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak