Ekspresowy kurczak

Ekspresowy kurczak

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    500 g
  • sos sojowo grzybowy

    2 łyżki
  • pieprz, sól

    do smaku
  • pieczarki

    300 g
  • mąka do obtaczania

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piersi umyć, osuszyć, pokroić w dość grube paski. Skropić sosem sojowo - grzybowym, popieprzyć, odstawić na 10 minut. W międzyczasie oczyścić pieczarki i pokroić w plasterki. Rozgrzać oliwę, każdy kawałek mięsa obtoczyć w mące i smażyć aż mięsko się ładnie przyrumieni z każdej strony. Wrzucić pokrojone pieczarki i smażyć mieszając razem z mięsem co jakiś czas mieszając. Usmażone mięso i pieczarki delikatnie dosolić do smaku. Podawać z ryżem lub pieczonymi ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

marzencia2007

10.09.2013 11:40
super, chętnie wyprobuję przepis

cukiereczek

03.01.2012 08:31
super

Ela15

13.11.2011 20:13
bardzo fajny przepis

Kate131

30.06.2011 08:34
pycha

ewelina/bunia

17.11.2010 10:02
dobre

danusia19671

23.10.2010 20:14
Pięknie wygląda

buksiak12

30.08.2010 10:39
uwielbiam dania z kurczakiem

Dorota71

30.08.2010 10:01
mniam mniam super przepis

Emilia22

30.08.2010 09:38
i niezle się prezentuje

Emilia22

30.08.2010 09:38
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat