Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z bobem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 4
marchewka 1
burak ćwikłowy 1
bób 20 dag
natka pietruszki
Kwas cytrynowy Prymat
przyprawy
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z bobem

Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, gotujemy z dodatkiem soli, następnie wrzucamy pokrojoną w plasterki marchewkę oraz pokrojonego w krążki lub półplasterki buraczka. Dodajemy małą szczypte kawsku oraz kostkę rosołową - doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Pod koniec gotowania dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki. Do garnka lub bezpośrednio na talerz dodajemy obrany i ugotowany wcześniej bober, można zabielić zupę śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak