Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z brzoskwiniami na szpinaku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak 30 dag
pieczarki 8 szt
brzoskwinie 2 szt
majonez 250 ml
sok z pomarańczy 125 ml
cynamon 1/4 łyżeczki
płatki migdałowe 4 prażone
winogrona czerwone 20 dag
ser gouda 15 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z brzoskwiniami na szpinaku

1. Winogrona, szpinak, brzoskwinie i pieczarki myjemy i osuszamy. Z brzoskwiń i winogron usuwamy pestki. Szpinak rwiemy na małe kawałki i układamy na talerzu. Pieczarki i brzoskwinie kroimy w plastry. Składniki mieszamy, następnie posypujemy serem i migdałami.
2. Sos: majonez mieszamy z sokiem i cynamonem. Podajemy w osobnym naczyniu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 16.11.2012 17:24
fajna sałatka
pierniczkowo 15.11.2012 11:07
pyszna sałatka:)
Małgosia6 31.12.2011 13:48
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak