Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza gryczana palona sypka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

woda 4 szklanki
sól
olej 1-2 łyżki
kasza gryczana 2 palona

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza gryczana palona sypka

Kaszę wsypać na wrzącą, osoloną wodę. Włożyć tłuszcz lub margarynę, zamieszać i gotować na słabym ogniu. Gdy woda wsiąknie w kaszę, zamieszać i dogotować: na płytce lub \"pod kocykiem\". Podawać z zsiadłym mlekiem, kefirem lub maślanką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam12 18.09.2011 15:21
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak