Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto jabłkowo-kokosowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 2 szklanki
mąka pszenna 2 szklanki
margaryna 100 g
żółtko jajek 7
białko 7
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kakao 2 łyżeczki
wiórki kokosowe 100 g
cynamon Prymat
jabłka 1500 g
papier do pieczenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto jabłkowo-kokosowe

1. Żółtka, 1 szklankę cukru i margarynę utrzeć. Wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodać pianę z 2 białek i wymieszać. Ciasto podzielić na dwie części i do jednej z nich dodać kakao.
2. 5 białek ubić z cukrem i połączyć z wiórkami. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce. Blaszkę wyłożyć papierem i ciemne ciasto wyłożyć do foremki. Nałożyć piankę kokosową, jabłka i posypać cynamonem. Przykryć jasnym ciastem i piec ok. 45 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak