Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka z wiosennym farszem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 szt.
majonez 2 łyżki
musztarda 1/2 łyżeczki
twarożek 5 dag
sól
pieprz
rzodkiewki
czarne oliwki
kapary
pomidor
papryka
świeże zioła

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka z wiosennym farszem

jajka ugotować na twardo, przekroić na połówki i wyjąć żółtka. Żółtka przetrzeć przez sito lub zmiksować na gładka masę. Połączyć z majonezem, musztardą oraz twarożkiem. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Przygotowaną masę z żółtek przełożyć do szprycerki i napełnić nią wydrążone jajka. Udekorować paseczkami papryki, kaparami, plasterkami rzodkiewek, pomidora, czarnych i zielonych oliwek oraz gałązkami świeżych ziół.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak