Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem jabłkowo-brzoskwiniowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 500 gram
brzoskwinie 500 gram
cukier 1 kg
żelfix 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem jabłkowo-brzoskwiniowy

jabłka i brzoskwinie myjemy. obieramy i kroimy w kostkę. Przekładamy do garnka , zasypujemy cukrem i gotujemy na malutkim ogniu aż owoce będą miekkie, Dodajemy żelfix i gotujemy jeszcze 3 minuty. Przekładamy do wyparzonych słoików , odstawiamy dnem do góry. a następnie w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 18.07.2011 19:16
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak