Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanapka po meksykańsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułeczki 4 szt.
sałata
kukurydza 1 puszka
papryka czerwona
papryka zielona
cebula
ząbek czosnku
kwaśna śmietana 8 dag
sól
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
sok z cytryny
skórka z cytryny
masło 4 dag
wędlina drobiowa 4 plastry
pikantny sos chili 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Kanapka po meksykańsku

Bułki lekko zwilżyć. Umieścić na blasze, piec 10 minut w 200 stopniach. Liście sałaty porwać na mniejsze kawałki. Paprykę pokroić w paseczki, cebulę w cienkie krążki. Przygotować sos: czosnek obrać, drobno posiekać. Kwaśną śmietanę wymieszać z czosnkiem, sokiem oraz skórką z cytryny, przyprawić na pikantnie solą i pieprzem. Bułki przeciąć na dwie części, posmarować tłuszczem. Spody obłożyć sałatą i plasterkami wędliny. Posypać odrobiną kukurydzy, krążkami papryki i cebuli, polać pikantnym sosem chili. Przykryć odciętymi wierzchami bułek. Resztę sałaty, kukurydzy, cebuli i papryki umieścić w czterech małych miseczkach, polać przygotowanym sosem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak