Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w sosie tuńczykowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 8 szt.
pomidory bez skórki w zalewie 2 puszki
przyprawa uniwersalna Kucharek
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
pieprz
tabasco
mleko 1/4 litra
pire ziemniaczane 1 torebka
masło 1 łyżka
natka pietruszki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
oliwki nadziewane papryką 10 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w sosie tuńczykowym

Jajka ugotować, podzielić na połówki. Pomidory z puszki przełożyć do garnka, dodać przyprawę uniwersalną, gotować 5-6 minut. Oliwki pokrojone na pół oraz tuńczyk dodać do sosu, podgrzać. Przyprawić pieprzem i tabasco. Przygotować ziemniaczane pire: zagotować 1/2 szklanki wody. Dodać zimne mleko, wsypać pire ziemniaczane w proszku. Wymieszać. Dodać masło, przyprawić na pikantnie pieprzem i gałką. Przełożyć pire do miski, posypać drobno posiekaną natką. Podawać z jajkami w sosie tuńczykowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

novita23 20.09.2011 19:16
fajny przepis
Emiliozo 17.07.2011 11:43
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak