Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybki żurek na białej kiełbasie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa biała parzona 4 sztuki
młode ziemniaki 5 sztuk
Majeranek suszony Prymat 1,5 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 liście
ziele angielskie 4 ziarna
żurek śląski Kucharek 2 opakowania
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szybki żurek na białej kiełbasie

Do wywaru po parzeniu białej kiełbasy dodać liście laurowe i ziele angielskie. Kiełbasę pokroić w plastry, ziemiaki pokroić w kostkę i ugotować w wywarze. Gdy ziemniaki będą miękkie wlać 2 opakowania żurku wymieszanego z małą ilością wody. Zagotować. Doprawić solą i pieprzem. Dodać majeranek i gotować jeszcze około 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

evita0007 16.07.2011 16:21
Szybki i jaki pyszny mniam,mniam :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak