Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RACUCHY !

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 0,5 K
jajko 1 SZT
drożdże 2 DAG
cukier 1/3 SZKL
szczypta soli DO SMAKU
woda 0,5 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: RACUCHY !

DROŻDŻE ROZPUSZCZAMY W CIEPŁEJ WODZIE. DODAJEMY CUKIER, JAJKO, SÓL I MĄKĘ. DREWNIANĄ ŁYŻKĄ WYRABIAMY CIASTO. DOBRZE WYROBIONE ZOSTAWIAMY DO WYROŚNIĘCIA - POWINNO PODWOIĆ SWOJĄ OBJĘTOŚĆ. NAKŁADAMY ŁYŻKĄ NA ROZGRZANY OLEJ I SMAŻYMY Z OBU STRON. POSYPUJEMY CUKREM PUDREM, NAJLEPSZE DO JEDZENIA SĄ JESZCZE CIEPLUTKIE.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiek 25.08.2012 21:43
lubię ja jeszcze dodaję owoce
kuklik 25.07.2012 20:34
podane z dżemem mniam
kamyk 09.06.2012 20:18
ja ostatnio robię z owocami
Jodaj 17.05.2012 14:40
uwielbiam :)
Norgiusz 02.05.2012 07:57
pyszne
Katarzyna59 01.05.2012 10:32
uwielbiam
Dorian 30.04.2012 10:49
super
fictor123 26.02.2012 09:24
uwielbiam
mic 27.10.2011 22:33
smaczne
Magdalena1110 09.10.2011 11:47
też robię
jeta72 29.08.2011 11:29
też takie robię
irenka 31.07.2011 19:16
uwielbiam racuchy,muszę wypróbować ten przepis,inny jak moje
eduszo
eduszo 20.07.2011 18:55
Bardzo je lubie ale sam rzadko je robie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak