Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa na smażonych pomidorach

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 3 szt
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
oliwa 3 łyżki
kostki rosołowe 3 szt
Zioła prowansalskie suszone Prymat
pieprz
mozarella 10 dag
śmietana 18 proc 1/2 szklanki
mąka 2 łyżki
przecier pomidorowy 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa na smażonych pomidorach

Na rozgrzaną oliwę wrzucamy posiekaną cebulkę, przeciśnięty przez praskę czosnek i obrane ze skórki pokrojone pomidory- smażymy.
Zalewamy wszystko wodą ( około 1 i 1/2 litra) i dodajemy kostki rosołowe- gotujemy kilka minut.
Do zupy dodajemy przecier pomidorowy i znów gotujemy około 15 minut.
Miksujemy zupę i zagęszczamy śmietaną wymieszaną z mąką.
Doprawiamy do smaku pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Podajemy z pokrojoną mozarellą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 24.10.2013 08:55
pyszna zupka :-)
IZABELA29 10.12.2012 10:17
ciekawie podana
zuzanna_z 04.05.2012 12:50
dobre
irenka 26.04.2012 12:37
ciekawy przepis
Małgosia6 02.02.2012 16:00
super zupka
bami 25.12.2011 23:25
O, jaka ciekawa odmiana :)
rjustysia 07.12.2011 10:34
A mi spodobała się ta mozzarella :) świetny dodatek
zdzislawa2 16.10.2011 13:33
świetna zupka
BernadettaP 13.10.2011 08:33
świetna:-)
AgaS10 13.09.2011 09:24
rewelacja:)
Ewa111 28.08.2011 12:37
pomidorowa,a jaka wykwintna zupa
Gosia32
Gosia32 24.07.2011 15:10
super
MAR3STA 23.07.2011 00:02
uwielbiam pomidorową
Krystyna32 17.07.2011 09:39
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak